Selecteer een pagina

Over ons

Kelderfest biedt een bijzonder en veelzijdig programma met muziek, kunst en erfgoed. Het internationaal en nationaal talent bevindt zich in het erfgoed dat letterlijk onder onze voeten te vinden is. Kelderfest wordt georganiseerd door BRUT, Burgerweeshuis en Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer, De Perifeer, dEVENTer, Deventer Schouwburg, EICAS, Kunstenlab en MIMIK en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en gemeente Deventer. Over BRUT

Productiehuis BRUT is een plek voor aanstormend talent en midcareer makers om te ontwikkelen en een volgende stap te maken in hun professionele maakpraktijk. BRUT ondersteund hierin in artistiek onderzoek, in het ontwikkelen van de productie en door de inzet van kennis. Dit vanuit de gedachte dat, met de juiste productionele-, marketinggerichte- en financiële steun BRUT artistieke plannen kunnen realiseren.

Bezoek website

Over Deventer Verhaal

Deventer Verhaal is de erfgoedpartner van Deventer. Al sinds 2014 zetten zij zich in voor de zichtbaarheid, waardering en behoud van ons gemeentelijk erfgoed.

Deventer Verhaal heeft de missie om de rijke geschiedenis van de prachtige Hanzestad Deventer met een breed publiek te delen. Dit doen zij met een gevarieerd en aantrekkelijk programma van exposities en activiteiten in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer maar ook op andere locaties in de stad en omliggende dorpen.

Als zelfstandige en verbindende erfgoedpartner werken zij ook nauw samen met andere Deventer organisaties en organiseren zij jaarlijks verschillende evenementen zoals Kelderfest, Open Monumentendag en Nacht van Goud.

Bezoek website

Over Burgerweeshuis

Burgerweeshuis verzorgt al sinds 1981 popconcerten en dansavonden. Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand.

Er komen bewoners, bezoekers en studenten uit Deventer e.o. welke een uitvalbasis zoeken die persoonlijk en authentiek is en waar nieuwe initiatieven tot wasdom komen. De artiesten die in het Burgerweeshuis optreden verwoorden het als volgt: “Burgerweeshuis is a home away from home”.

Bezoek website