Selecteer een pagina

Thomas Azier

Frisse en vitale stem in de avant-popmuziek.

Koop tickets

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 20:30 uur

Aanvang: 21:30 uur

Ticket:

€ 25,00

Koop tickets

Thomas Azier (geboren in 1987 in Nederland) is een componist, producer, zanger en performer. Hij verdeelt zijn tijd tussen Berlijn, Parijs en Amsterdam en heeft in de afgelopen 10 jaar 5 albums uitgebracht, waarmee hij zich heeft gevestigd als een frisse en vitale stem in de avant-popmuziek.

Thomas heeft twee Edison Awards ontvangen, de Deutsche Schallplatenkritik voor Rouge en een Berlin Music Video Award voor Verwandlung. Begonnen als een elektronische popartiest, vormt Thomas Azier nu de contouren van zijn eigen popmuziek. Het album “The Inventory of Our Desire” (2023) was al een duidelijke indicatie van de weg die hij bewandelt, en zijn nieuwe werk gaat nog verder in de verkenning. Thomas zegt: “Mijn interesse in Franse zangers en Duitse bands zoals Can en Tangerine Dream komt samen op dit album. Samenwerken met jazzsaxofonist Maarten Hogenhuis, drummer Simon Segers en experimentele gitarist Obi Blanche moedigde me aan om te spelen met mijn stem en deze te transformeren in verschillende identiteiten. Dit gaf me een opwindende reeks mogelijkheden. Uiteindelijk zoek ik, door samenwerking en experiment, mijn eigen vorm van popmuziek.”

Band website: https://www.thomasazier.com/

Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een monumentaal pand dat charme en karakter uitstraalt. In het voormalig weeshuis en klooster is het Burgerweeshuis sinds 1981 actief als jongerencentrum en tegenwoordig als poppodium. 

Faciliteiten Burgerweeshuis

  • Betaald toegangsbewijs vereist
  • Horeca aanwezig
  • Rolstoel toegankelijk
  • Toilet aanwezig