Selecteer een pagina

Thanos Fotiadis & Teodora Ionescu

Deze live performance is het resultaat van een samenwerking tussen componist/muzikant Thanos Fotiadis, het Deventer platenlabel Esc.rec. en beeldend kunstenaar Teodora Ionescu. 

Locatie:

Bibliotheek Deventer

Stromarkt 18, Deventer

Tijden:

Deuren open: 19:45 & 21:15 uur

Aanvang: 20:00 & 21:30 uur

Ticket:

Gratis

Deze live performance is het resultaat van een samenwerking tussen componist/muzikant Thanos Fotiadis, het Deventer platenlabel Esc.rec. en beeldend kunstenaar Teodora Ionescu. 

Recent nam Thanos Fotiadis het album ‘The Hope Realm’ op. Voor dit album heeft hij verschillende frasen/loops van de piano opgenomen op tape. Vervolgens manipuleerde hij deze handmatig via een 2-sporen bandrecorder en een digitale sampler. Het resultaat is een hypnotiserend ambient album, uitgegeven door Esc.rec. als twee kanten van een audio-cassette. 

De verschijningsvorm van Esc.rec. uitgaven zijn onlosmakelijk onderdeel van het eindproduct. In dit geval is ervoor gekozen om hiervoor samen te werken met Teodora Ionescu. Zij maakte een groot formaat houtskooltekening op de muziek van de uitgave. Deze tekening ziet zij als ‘schets’ voor een live performance op Kelderfest, waarin zij ter plekke op bijna rituele wijze een houtskooltekening maakt bij de live muziek van Thanos Fotiadis. De ‘schets’ werd gebruikt als verpakking van de cassettes, welke in zeer beperkte oplage te koop zijn bij dit optreden.

Kelder Openbare Bibliotheek Deventer

De historische locatie en de eeuwenoude geschiedenis van Deventer als marktstad werd de inspiratiebron voor het ontwerp en de inrichting van Bibliotheek Deventer Centrum. De bibliotheek is gebouwd aan de Stromarkt, op de kelders van een voormalig bankgebouw uit de jaren ’60. Het gerestaureerde twaalfde-eeuwse rijksmonument de Proosdij is onderdeel geworden van de bibliotheek. De kelder biedt plaats aan een huiskamerbibliotheek en auditorium met tachtig zitplaatsen, Wist je dat Architectuurcentrum Rondeel, voordat de bibliotheek werd gebouwd, ook een tijd op die plek gehuisvest is geweest?

Faciliteiten Openbare Bibliotheek Deventer

Deze locatie is niet of zeer beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op. Daarnaast beschikt deze locatie niet over een toilet of horeca. Toegang is gratis (geen ticket vereist).