Selecteer een pagina

Talkpoeder

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten

Locatie:

Burgerweeshuis oefenkelder 1

Bagijnenstraat 9, Deventer

Tijden:

Deuren open: 19:15 & 20:15 & 23:00 uur

Aanvang: 19:30 & 20:30 & 23:15 uur

Ticket:

Gratis

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Iedere editie worden nieuwe schrijvers en muzikanten aan elkaar gekoppeld en improviseren zij met elkaar op het podium. De schrijvers dragen voor uit eigen werk, de muzikanten leggen er een tapijtje van muziek onder. Dit levert iedere keer weer inspirerende samenwerkingen op, waar niet alleen het publiek, maar ook de makers zelf heel veel uithalen. Speciaal voor Kelderfest koppelen we Rixle Blue aan Sam Theunissen. 

Sam Theunissen (1998) schrijft poëzie over onze verhoudingen tot anderen, de natuur en onszelf, en over de eigenaardige manieren waarop we ons binnen deze relaties gedragen. Diens teksten zijn gepubliceerd op Notulen van het Onzichtbare, in Op Ruwe Planken, Seizoenszine en Kluger Hans. Eerder trad ze op bij o.a. Mensen Zeggen Dingen, Dichters van de Prinsentuin en het Wintertuinfestival. 

Rixle Blue is een producer en performer gevestigd in het Oosten van Nederland. Geïnspireerd door bands als Gorillaz, Arcade Fire en artiesten als Mac deMarco en Tyler the Creator kenmerkt de muziek van Rixle zich als verfrissende indie pop waarin hij zich telkens van een andere kant laat zien. Na twee EP’s bracht Rixle in 2022 zijn debuutalbum ‘Daily Trip’ uit vanuit het underground hart van Enschede Warp Technopolis: SICKHOUSE. Al vanaf jongs af aan brengt Rixle in verschillende vormen en bezettingen zijn muziek naar het podium, de meest opvallende; Zijn vijfkoppige band die de eigenzinnige slaapkamer producties vertalen naar een energiek live geluid.

Burgerweeshuis oefenkelders

Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een monumentaal pand wat charme en karakter uitstraalt. In het voormalig weeshuis en klooster is het Burgerweeshuis sinds 1981 jaar actief. In het huidige studio- en oefenzalencomplex van het Burgerweeshuis brachten de weeskinderen vroeger hun dagen spelend en lerend door. De ultieme locatie voor goed klinkende live-muziek!

Wist je dat… 

  • in 1981 jongeren over de poort klommen om het pand te kraken en te gebruiken als jongerencentrum
  • het weeshuis voor kinderen van grootburgers en halfburgers in 1560 werd opgericht en rond 1815 naar deze locatie verhuisde
  • oud-Rolling Stone Bill Wyman en Pimp-my-Rides Xzibit hier optraden

Faciliteiten oefenkelders Burgerweeshuis

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Horeca aanwezig
  • Toilet aanwezig
  • Deze locatie is niet of zeer toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.