Selecteer een pagina

Shaza Omran en Anna Kudryashova

'275 Blocks' is een installatie en performanceproject van Shaza Omran (SY) en Anna Kudruashova (RU). Het werk focust zich op het proces van het plaatsen van blokken op zo'n manier dat er een muurlandschap lijkt te ontstaan.

Locatie:

Burgerweeshuis Oefenkelder 3

Bagijnenstraat 9, Deventer

Tijden:

Deuren open: 19:30 uur

Aanvang: 20:00 & 21:00 & 22:45 uur

Ticket:

Gratis

‘275 Blocks’ is een installatie en performanceproject van Shaza Omran (SY) en Anna Kudryashova (RU). Het werk focust zich op het proces van het plaatsen van blokken op zo’n manier dat er een muurlandschap lijkt te ontstaan. De kunstenaars zien het bouwen van muren als een uiting van angst en macht, maar ook als manier om controle uit te oefenen over persoonlijke, sociale, culturele of politieke verdeeldheid. De kunstenaars gebruiken gipsblokken om de aandacht te vestigen op de handeling van bouwen, vernietigen en herbouwen. Dat proces zien zij als metafoor voor het psychologische proces van het reconstrueren van ons individuele ‘zelf’ aan de hand van de bouwblokken van de menselijke ervaring en onze verschillende culturele, sociale en politieke omgevingen.

Beeldend kunstenaar Shaza Omran is geboren in Syrië. Ze studeerde Fine Arts aan de Universiteit van Damascus, met als specialisatie schilderkunst. Haar onderzoekspraktijk wordt beïnvloed en gevormd door het grensoverschrijdende karakter van oorlogvoering. Ze onderzoekt de menselijke conditionering door middel van performance, schilderkunst en installaties. Momenteel volgt Omran een master bij Dutch Art Institute in Arnhem.

Beeldend kunstenaar Anna Kudryashova komt oorspronkelijk uit Rusland. Ze studeerde Fine Arts aan AKV St. Joost in Den Bosch. Haar werk bestaat voornamelijk uit video’s, installaties en performances. Zelf zegt ze over haar werk: “Often, my work deals with the border between presence and absence in reality, between body and thoughts, and the alienation that can take place between reality and the individual. The conversation between yourself and the world and yourself with yourself.”

Burgerweeshuis oefenkelders

Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een monumentaal pand wat charme en karakter uitstraalt. In het voormalig weeshuis en klooster is het Burgerweeshuis sinds 1981 jaar actief. 

In het huidige studio- en oefenzalencomplex van het Burgerweeshuis brachten de weeskinderen vroeger hun dagen spelend en lerend door. De ultieme locatie voor goed klinkende live-muziek!

Wist je dat… 

  • in 1981 jongeren over de poort klommen om het pand te kraken en te gebruiken als jongerencentrum
  • het weeshuis voor kinderen van grootburgers en halfburgers in 1560 werd opgericht en rond 1815 naar deze locatie verhuisde
  • oud-Rolling Stone Bill Wyman en Pimp-my-Rides Xzibit hier optraden

Faciliteiten oefenkelders Burgerweeshuis

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Horeca aanwezig
  • Toilet aanwezig
  • Deze locatie is niet of zeer beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.