Selecteer een pagina

Penguin cafe

Fraai georkestreerde kamerpop die van klassiek via jazz naar minimalistisch zweven.

Koop tickets

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 18:30 uur

Aanvang: 19:30 uur

Ticket:

€ 31,00

Koop tickets

Het gezelschap Penguin Cafe uit Engeland is de voortzetting van ‘Penguin Cafe Orchestra’, de experimentele folkband die furore maakte in de eighties en wordt geleid door Arthur Jeffes, zoon van Penguin Cafe Orchestra oprichter Simon Jeffes. Penguin Cafe’s drie albums bestaan uit fraai georkestreerde kamerpop die van klassiek via jazz naar minimalistisch zweven, een uitdaging voor zowel de luisteraar als de muzikanten met onder wie leden van Razorlight, Gorillaz, Florence + The Machine en Suede. Dit is voorlopig het enige Nederlandse optreden van het Britse gezelschap.

Band website: https://www.penguincafe.com/

De Lebuinuskerk

In de middeleeuwen was deze gotische hallenkerk de hoofdkerk van de stad en een van de voornaamste kerken binnen het bisdom Utrecht. De Lebuinuskerk deed tijdens het kortstondige bestaan van het rooms-katholieke bisdom Deventer (1559-1591) dienst als kathedraal. De kerk is eigendom van de Protestantse Kerk Nederland, terwijl de toren sinds de Franse tijd (Napoleon) bezit is van de gemeente Deventer en behoort tot de Nederlandse Top 100 van de Monumentenlijst van de UNESCO.

Wist je dat de put in de crypte van de Lebuinuskerk in directe verbinding staat met de IJssel? De crypte is gebouwd rond het jaar 1040 en maakte deel uit van de Romaanse basiliek (later afgebrand). De romaanse bouwstijl met de dikke muren en de ronde bogen is duidelijk te herkennen. 

Faciliteiten Lebuinuskerk:

  • Betaald toegangsbewijs vereist
  • Horeca aanwezig
  • Rolstoel toegankelijk
  • Toilet aanwezig