Selecteer een pagina

Monday W

De Rotterdamse beeldend kunstenaar en muzikant Hidde van Schie werkt in Brussel aan een divers oeuvre dat bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen, collages en muziek.

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 19:15 & 20:45 & 21:45

Aanvang: 19:30 & 21:00 & 22:00 uur

Ticket:

Gratis

De Rotterdamse beeldend kunstenaar en muzikant Hidde van Schie werkt in Brussel aan een divers oeuvre dat bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen, collages en muziek. Als vervolg op eerdere instrumentale releases bracht hij in 2013 zijn debuut uit als singer-songwriter. Rond dezelfde tijd nam hij samen met Jeroen S. Rozendaal als Wild Wild Ambient Boys het album ‘We Don’t Rock’ op. In 2020 bracht hij opnieuw een album uit met songs, genaamd ‘Time Is A Spider’, dit keer als Monday W, gevolgd door enkele instrumentale releases onder dezelfde naam. Onlangs presenteerde hij The Dirt; een verzameling van 5 albums, elk bestaande uit 13 instrumentale nummers met enkel elektrische gitaar. Vital Weekly schreef hierover: “Complex, frail, intense and movingly up-close and personal”.

Veel van het hierboven genoemde werk is uitgegeven door het Deventer platenlabel Esc.rec. en verkrijgbaar bij het optreden.

Geert Groote Huis

Op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven is Museum Geert Groote Huis gebouwd. Op deze plek leefden de volgelingen van Geert Groote lange tijd samen. Geert Groote, geboren en gestorven te Deventer (1340-1384), is de geestelijk vader van de Moderne Devotie. Hij verdedigde het vrije woord en was voorvechter van onderwijs en vorming. De kelder van het pand toont fraaie gewelven en kloostercellen, waan je in de tijd van deze grote denker. 

Faciliteiten Geert Groote Huis

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Horeca aanwezig
  • Rolstoel toegankelijk
  • Toilet aanwezig