Selecteer een pagina

Lisa and the F.I.X.

Lisa’s stem danst moeiteloos en samen creëren ze een volkomen uniek geluid, van rijke synth-structuren tot en met beukende, met bass doordrenkte punk.

Locatie:

Museum de Waag

Brink 56, Deventer

Tijden:

Deuren open: 19:45 & 21:15 uur

Aanvang: 20:00 & 21:30 uur

Ticket:

Gratis

Maak kennis met queerpop- en indie-icoon Lisa and the F.I.X., gevestigd in Rotterdam, die binnenkort haar tweede album uitbrengt. Lisa and the F.I.X is het alter ego van de hyperproductieve componist Luke Deane (UK). Zij wordt vergezeld door improvisator/componisten Uldis Vītols (bas/synths) en Tancrede d Kummer (drums). Lisa’s stem danst moeiteloos en samen creëren ze een volkomen uniek geluid, van rijke synth-structuren tot en met beukende, met bass doordrenkte punk. De band geeft de transparante teksten van Lisa and the F.I.X. een rauwe en emotionele edge. De muziek vloeit voort uit sterke emoties, onderzoekt Lisa’s verborgen wereld en opent de harten van haar luisteraars die Lisa vaak ervaren als persoonlijk bevrijdend.

Museum De Waag

Het oudste weeghuis van Nederland staat in Deventer! Waag je in een kelder die in 1528 is uitgegraven. In de Waag werd gewogen en geijkt voor eerlijke handel. In de gewelvenkelder van Museum De Waag zie je de merktekens van de bouwers, gekerfd in de pilaren. Aan de gevel hing een koperen ketel uit 1434 waarin de muntmeester van het Gelderse plaatsje Batenburg op beschuldiging van valsemunterij in olie zou zijn gekookt. Tegenwoordig hangt de ketel in de museumwinkel ter bescherming tegen weersinvloeden. Een symbolische locatie opnieuw tot leven gewekt!

Wist je dat…

  • Het oudste weeghuis van Nederland in Deventer staat,
  • het weeggeld een belangrijke bron van inkomsten voor de stad was,
  • in de pilaren de merktekens van de bouwers gekerfd zijn, 
  • het gebouw circa 80 cm uit het lood staat.

Faciliteiten Museum De Waag

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Toilet aanwezig
  • Deze locatie is niet to zeer beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.