Speciaal voor Kelderfest vinden pianist en artiest LAVALU en multi-instrumentalisten fusus elkaar op het snijvlak van pop, elektronische muziek, klassiek piano en slagwerk. Waar deze artiesten overlappen in het (neo) klassieke, brengen ze tegelijkertijd pop en elektronische muziek samen. Een spannende combinatie die zich uit in een uitdagend live concert van niveau dat zowel ingetogen als dansbaar is.
16 februari brengen LAVALU en fusus de EP ‘Hymne’ uit. Een spanningsboog van geheimzinnig intro naar energiek hoogtepunt, eindigend in een kwetsbaar slot. De drie nummers op de EP vormen een verhaal waarin je kan ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. En, al is het voor even, te zweven tussen hemel en aarde. De release van de EP wordt gevierd bij Kelderfest!
Multi-instrumentalisten en producers fusus (Ruben Maathuis en Koen Vosmeijer) versmelten hun roots in klassiek slagwerk met elektronische muziek. Met een imposante verzameling drumsets, marimba, piano’s, synthesizers en effecten bouwen ze een filmisch geluid, met invloeden uit house, techno, ambient, jazz en klassiek. Met hun vernieuwende live concept ‘IN U NI’ tourde fusus al langs podia als Paradiso Amsterdam en STRP festival. Eerder wonnen ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.
Band website: https://fususmusic.com/
LAVALU is componist-songwriter, pianist en zangeres met een dubbele achtergrond in klassiek en pop. LAVALU’s muziek is gevuld met gelaagde composities, diepe betekenisvolle teksten en popsongs die zijn geladen met een zinderende sfeer. Zij is in de afgelopen twee decennia te horen geweest in zalen van Paradiso tot Het Concertgebouw en haar songs speelde ze al i.s.m. Phion Orkest, De Nationale Opera, Het Pauperparadijs (waar ze in 2019 genomineerd was voor een Musical Award voor Beste Muziek) e.v.a.
Band website: https://lavalu.nl/
Penninckshuis
Eén van de bijzondere locaties van Kelderfest is een kerk die maar weinigen kennen: de schuilkerk van het Penninckshuis aan de Brink. In deze kerk, een inpandige zaalkerk uit 1891 in neorenaissancestijl, werden de relieken van Lebuïnus, Radboud en Marcellinus bewaard. In 1881 werd het pand bijna geheel afgebroken. Achter het pand stond volgens sommigen toen nog een tufstenen muurtoren van de oudste vesting, die ook is afgebroken
Faciliteiten Penninckshuis
- Betaald toegangsbewijs vereist
- Rolstoel toegankelijk
- Toilet aanwezig