Selecteer een pagina

Ischa den Blanken

Ischa den Blanken is maker, schrijver, spreker en filosoof en schrijft in opdracht van Deventer Verhaal een gedicht en presenteert hij het werk, getiteld 'Scherf', op Kelderfest.

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur

Ticket:

Gratis

Ischa den Blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver, spreker en filosoof en schrijft in opdracht van Deventer Verhaal een gedicht dat langere tijd in de kelder van Museum De Waag te vinden zal zijn. Op Kelderfest presenteert hij het werk, getiteld ‘Scherf’, dat op poëtische wijze filosofeert over wat het betekent om gevonden te worden. 

Als maker is Ischa verbonden aan productiehuis BRUT in Deventer. Daar ontwikkelt hij poëtisch-filosofische audiowerken en schrijft hij aan het scenario van een nieuwe  hoorspelserie. Verder programmeert en produceert Ischa debatten en festivals, acteert en traint hij op hogescholen, hij host bijeenkomsten en podia, begeleidt jonge en nieuwe makers, geeft  workshops en masterclasses, produceert podcasts, schrijft voor theater… enzovoort. Een kind van zijn generatie, dus. 

Als dichter won hij in 2017 de Spoken Award voor Storytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. De korte poëzie films  ‘Voyager’ en ‘Kikkervis’ waren deel van de officiële selectie van het Nederlands Poëziefilm Festival 2023. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry  International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen,  Woordwaarde festival en Met Andere Woorden. Verder maakte Ischa werk in opdracht van  de VPRO Docs (MOKSI), het ErfgoedfesTIval (VUUR), Nederlands FilmfesTIval (VREEMD) en ontwikkelde hij het openingswerk voor de IJsselbiënnale 2023 (KIEM).

https://www.ischadenblanken.nl/

Museum De Waag

Het oudste weeghuis van Nederland staat in Deventer! Waag je in een kelder die in 1528 is uitgegraven. In de Waag werd gewogen en geijkt voor eerlijke handel. In de gewelvenkelder van Museum De Waag zie je de merktekens van de bouwers, gekerfd in de pilaren. 

Aan de gevel hing een koperen ketel uit 1434 waarin de muntmeester van het Gelderse plaatsje Batenburg op beschuldiging van valsemunterij in olie zou zijn gekookt. Tegenwoordig hangt de ketel in de museumwinkel ter bescherming tegen weersinvloeden. Een symbolische locatie opnieuw tot leven gewekt!

Wist je dat…

  • Het oudste weeghuis van Nederland in Deventer staat,
  • het weeggeld een belangrijke bron van inkomsten voor de stad was,
  • in de pilaren de merktekens van de bouwers gekerfd zijn, 
  • het gebouw circa 80 cm uit het lood staat. 

Faciliteiten Museum De Waag

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Toilet aanwezig
  • Deze locatie is niet to zeer beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.