Selecteer een pagina

Infinite Livez

Twee muzikale richtingen kenmerken deze in Londen geboren en in Berlijn werkende producer/MC; quasi naïeve instrumentals en rap in de stijl van NYC circa 1977-83.

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 20:30 & 21:45

Aanvang: 20:45 & 22:00 uur

Ticket:

Gratis

Twee muzikale richtingen kenmerken deze in Londen geboren en in Berlijn werkende producer/MC; quasi naïeve instrumentals en rap in de stijl van NYC circa 1977-83. Infinite Livez is een artiest met een breed scala aan invloeden als P-Funk, Sun Ra, Rammelzee, free jazz en het surrealisme. Zijn eerste album ‘Bush Meat’ op Big Dada (Ninja Tune) kreeg internationaal lovende kritieken. Nog veel meer bejubelde albums volgden snel en een samenwerking met het Zwitserse electrojazz-gezelschap Stade is algemeen erkend als unieke prestatie in de experimentele hiphop. 

De lijst met samenwerkingen en artiesten waarmee het podium werd gedeeld is lang en waanzinnig indrukwekkend; oa. David Murray, Nils Petter Molvær, Elliot Sharp, Kid Acne, Kool Keith, Anti Pop Consortium, MF Doom, Mulatu Astatke, Shabazz Palaces en Gold Panda. En als je nu denkt: deze naam is toch veel te groot voor een kleine Deventer kelder? Dat klopt. Beter ben je hier dus ruim op tijd aanwezig.

In het souterrain van Museum EICAS is naast Kelderfest vanaf 4 februari Roland Kuit te zien en te ervaren met zijn installatie. Kuit is bekend onder meer door zijn 3D architecturale klankconstellaties in het Rietveld Paviljoen, Kröller-Müller Museum in Otterlo en met audiokunst voor de NASA OSIRIS-Rex missie. Al eerder heeft Kuit bij Museum EICAS geëxposeerd met ‘Oekraïne Klankruimtes’. Zie voor meer informatie over Roland Kuit en zijn werk: https://rolandkuit.com

Museum EICAS

Geen gefluister meer. Geen handarbeidlessen of anderszins. De kelder van het voormalig gymnasium Hegius toonde heel wat sporen van intensief gebruik. Tegenwoordig is de kelder omgedoopt tot souterrain en maakt het onderdeel uit van Museum EICAS. Architect Van Heeswijk heeft met kleine ingrepen, zoals de toiletten en een doorgang tussen twee lokalen, een eigen sfeer gecreëerd.

Museum EICAS gebruikt de ruimte voor installaties van kunstenaars die veel met geluid en lichteffecten werken. Museum EICAS maakt kunst vanaf de jaren 60 toegankelijk. Als vertrekpunt geldt het baanbrekende gedachtegoed van de Nul-beweging dat nog altijd door echoot in de hedendaagse kunst.

Faciliteiten Museum EICAS

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Horeca aanwezig
  • Rolstoel toegankelijk
  • Toilet aanwezig