Selecteer een pagina

Carmen Molenaar

Carmen Molenaar is beeldend kunstenaar en bevraagt met haar werk de relatie met onze omgeving en hoe we samen kunnen leven met de natuur; met onze niet menselijke buren.

Locatie:

De Drie Haringen

Brink 55, Deventer

Tijden:

Deuren open: 15:45 & 20:30 & 22:00 uur

Aanvang: 16:00 & 20:45 & 22:15 uur

Ticket:

Gratis

Carmen Molenaar is beeldend kunstenaar en bevraagt met haar werk de relatie met onze omgeving en hoe we samen kunnen leven met de natuur; met onze niet menselijke buren. Carmen is op zoek naar verborgen, verdwenen of vergeten verhalen van de natuur en verdiept zich in de ecologie en geologie van haar omgeving. Bergen, rivieren en de bewegingen van de aarde spelen een grote rol in haar werk en ze ziet hen dan ook als partners tijdens het maken van haar werk. Carmen fotografeert, filmt en schrijft, maar werkt ook veel met natuurlijke materialen zoals rivierklei en lokale planten.

Speciaal voor Kelderfest maakt Carmen een werk voor de kelder van De Drie Haringen. Ze duikt in de historie van de plek, de verhalen van het water en vraagt zich af wat ze zou willen achterlaten voor de aardbewoner van de toekomst.

Overdag geeft Carmen Molenaar een workshop voor kinderen in De Drie Haringen die aansluit op het thema van haar werk. Hierin gaan ze samen aan de slag met IJsselklei om te fantaseren over archeologische vondsten voor de toekomst. Deze workshop is momenteel vol! 

Over Carmen Molenaar: http://carmenmolenaar.nl

De Drie Haringen

In 1567 kocht het in de haringhandel rijk geworden lid van het Schonevaardersgilde Herbert Dapper het pand aan. Hij liet het in 1575 verbouwen. Het Schonevaardersgilde voerde een wapen met daarop drie gekroonde haringen. Op een gevelsteen valt nog de oorspronkelijke naam van het huis In di drie vergulde herick te lezen.

De leden van het Schonevaardersgilde dreven handel met Skåne (Schone), tegenwoordig in Zweden, maar vroeger in Denemarken gelegen. Op de heenreis bracht men er per schip laken, wijn en zout. De retourvracht bestond voornamelijk uit haring. In Deventer werd die niet ver van het huis van Dapper gerookt aan de Bokkingshang. In de grote kelder, die een stuk onder de bestrating van de Brink doorloopt, bevindt zich een waterput.

Faciliteiten De Drie Haringen

Deze locatie is niet of zeer beperkt toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op. Daarnaast beschikt deze locatie niet over een toilet of horeca. Toegang is gratis (geen ticket vereist).