Selecteer een pagina

Bastiaan ‘de Zwitser’

De Bergkerk in het oeroude Deventer, herbergt een prachtig verhaal. Een verhaal dat te mooi om waar lijkt te zijn…

Locatie:

Tijden:

Deuren open: 17:45 & 20:30 uur

Aanvang: 18:00 & 20:45 uur

Ticket:

Gratis

De Bergkerk in het oeroude Deventer, herbergt een prachtig verhaal. Een verhaal dat te mooi om waar lijkt te zijn…

Er waren eens twee zussen, Martha en Beatrix, die elkaar meer lief hadden dan wat dan ook ter wereld. Alles verliep vreedzaam en gemoedelijk tussen de zussen totdat een stoere ridder zich in hun leven wurmde. Een ding is zeker: kiezen betekent verliezen. Blijft het een sprookje of draait het uit op een regelrechte nachtmerrie?

Over de act
Meesterverteller Bastiaan ‘de Zwitser’ beoefent het onzichtbare ambacht van verhalen vertellen. Van een afstandje, buiten in het maandlicht, is hij van een afstandje misschien wat lastig te onderscheiden maar mislopen kan niet: het is die man met die zwarte cape en die zwarte hoed. En met die mysterieuze blik in zijn ogen. Gelukkig brandt in de Bergkerk het licht.

Tijdens Kelderfest neemt Bastiaan je met enkel een woord en gebaar je mee tot in de vezels van jouw verbeelding. 

Bergkerk

De Bergkerk is het belangrijkste bouwwerk van het Bergkwartier en is rond 1200 gebouwd. De kerk werd aan Sint Nicolaas gewijd, de schutspatroon van kooplieden en schippers en onderstreept de invloed van de Hanze-relaties tussen Deventer en zijn achterland. Het fraaie interieur, de bijzondere 13e-eeuwse schilderingen en het imposante kerkorgel maakt de Bergkerk tot een van de grootste trekpleisters van Deventer.

Faciliteiten Bergkerk, optreden Bastiaan ‘de Zwitser’

  • Gratis toegankelijk (geen ticket vereist)
  • Horeca aanwezig
  • Rolstoel toegankelijk
  • Toilet aanwezig